Njega vratarskih rukavica

Golmanske rukavice zahtijevaju odgovarajuću njegu za potpunu učinkovitost i dugotrajno prianjanje. Sljedećim savjetima možete postići najbolji grip i duži životni vijek golmanskih rukavica.

Prvo pranje

Pogotovo prije prve uporabe potrebno je rukavice oprati mlakom vodom, time se uklanjaju ostaci sapuna, koji se koristi u proizvodnji vratarskih rukavica kako bi se mogle pohraniti dulje vrijeme. Tek su nakon toga rukavice spremne za prvu upotrebu i maksimalne performanse.

GLOVE CLEANER

Lateks je osjetljivi materijal koji zahtijeva posebnu njegu i nakon utakmice. Prljavština negativno utječe na svojstva prijanjanja i stoga mora biti brzo uklonjena. Za najbolje rezultate operite rukavice s mlakom vodom (do 40°C) i pomoću sredstva za čišćenje Glove Cleaner. Savjet: najbrži način pranja rukavica je pod tušem.

Čvrsta prljavština

U vlažnim i blatnim uvjetima, čvrsta prljavština može se zalijepiti na pjenu rukavica. Ako su rukavice nakon pranja i dalje prljave, preporučujemo da ponovite postupak i po potrebi koristite krpu od mikrovlakana. Laganim pokretima obrišite krpom ostakte prljavštine. Upozorenje: Nikada ne perite rukavice u perilici jer rotacija bubnja može drastično skratiti život vratarskih rukavica.

Mokre rukavice

Da biste maksimizirali prianjanje, preporučujemo da uvjek nosite vlažne vratarske rukavice. Operite rukavice mlakom vodom najmanje dva sata prije svake uporabe. Čak i Aqua pjene za mokre uvjete potrebno je oprati prije uporabe jer se time aktiviraju posebni aditivi za optimalno prianjanje. Savjet: Mnogi profesionalni golmani koriste posebno ljepilo Aqua Glue u izuzetno mokrim uvjetima. Saznajte više o lijepilu >> OVDJE

Pravilno sušenje

Osim čišćenja igra važnu ulogu također i sušenje. Dopustite neka se rukavice osuše na suhim i zračnim mjestima, daleko od izravnog sunčevog svjetla ili izvora topline (radijator, sušilica), inače rukavice postanu tvrde i krhke, što znači kraći životni vijek.

Idealno spremanje

Svjetlo i UV zrake nepovoljno djeluju na lateks koji postaje tvrd, porozan i lomljiv. Posebno dizajnirane torbe za vratarske rukavice nude vrhunsku zaštitu od vanjskih utjecaja. Saznajte više o torbama >> OVDJE

Habanje pjene

Lateks je vrlo mekan prirodni proizvod i kao takav podložan je habanju. Mekša i finija pjena ima znatno bolji učinak prianjanja, ali je također učinak trošenja, odnosno habanja materijala, puno izraženiji. To obično znači da se skuplje pjene prije pohabaju od jeftinijih. Zato je važno znati da se funkcionalna svojstva lateksa sačuvaju do potpune istrošenosti.

Povećajte prianjanje

Čudesni sprej "glove glu" poboljšava prianjanje vratarskih rukavica, posebno starih rukavica. Proizvod se može primijeniti prije i za vrijeme treninga i utakmice u svim vremenskim uvjetima. Pogodan je za sve vrste rukavica, jednostavno nanesite proizvod na rukavice. Upozorenje: Uvijek operite rukavice nakon treninga ili utakmice ako ste koristili glove glu. Ako to ne učinite i rukavice stavite u torbu, rukavice se mogu zalijepiti i oštetiti.

Njega prije prve uporabe