PRIPREMA

Pogotovo prije prve uporabe potrebno je rukavice isprati mlakom vodom, time se uklanjaju ostaci sapuna, koji se koristi u proizvodnji golmanskih rukavica kako bi se mogle pohraniti dulje vrijeme. Tek su sada vaše rukavice spremne za prvu upotrebu i maksimalne performanse.

PRANJE & GLOVE CLEANER

Lateks je osjetljivi materijal koji zahtijeva posebnu njegu i nakon utakmice. Prljavština negativno utječe na svojstva prijanjanja i stoga mora biti brzo uklonjena. Za najbolje rezultate operite rukavice s mlakom vodom (30°C) i pomoću sredstva za čišćenje Glove Cleaner marke KEEPERsport.

VLAGA

Za maksimalnu učinkovitost prianjanja preporučujemo umjereno vlaženje pijene, prije i kada je potrebno tijekom same aktivnosti. Čak i posebne pjene za mokre uvjete (Aqua) potrebno je isprati jedan do dva sata prije svake uporabe s toplom vodom (do 35°C). Time se aktiviraju termo granule koje pružaju optimalno prianjanje u mokrim uvjetima.

SUŠENJE & SKLADIŠTENJE

Osim čišćenja igra važnu ulogu također i sušenje. Dopustite neka se rukavice osuše na suhim i zračnim mjestima, daleko od izravnog sunčevog svjetla ili izvora topline (radijator, sušilica), inače rukavice postanu tvrde i krhke, što znači kraći životni vijek. Posebno dizajnirane sportske torbe za golmanske rukavice nude vrhunsku zaštitu od vanjskih utjecaja.

HABANJE

Habanje (potrošnost) je svakom vrataru dobro poznati pojam. Lateks je vrlo mekan prirodni proizvod i kao takav podložan je habanju. Mekša i finija pjena ima znatno bolji učinak prianjanja, ali je također učinak trošenja, odnosno habanja materijala, puno izraženiji. To obično znači da se skuplje pjene prije pohabaju od jeftinijih. Zato je važno znati da se funkcionalna svojstva lateksa sačuvaju do potpune istrošenosti.

GRIPREBUILDER

KEEPERsport GRIPrebuilder je posebna tekućina za poboljšanje gripa rukavica. Tekućina se može jednostavno primijeniti prije i za vrijeme treninga ili utakmice u svim vremenskim uvjetima. Pogodan je za sve vrste rukavica, jednostavno nanesite proizvod na rukavice.

Njega golmanskih rukavica

Vratar mora biti u vrhunskoj formi kako bi napustio utakmicu kao pobjednik. Isto vrijedi i za njegove golmanske rukavice, kako bi bile u potpunosti učinkovite, rukavice zahtijevaju posebnu pozornost izvan terena. Sljedeći savjeti mogu produžiti vijek trajanja rukavica.