Krojevi golmanskih rukavica

Osim kvalitete lateks pjene, rez također igra važnu ulogu kod golmanskih rukavica. Znamo različite rezove koji svaki utječu na osjećaj nošenja i površinu koja se koristi za hvatanje lopte.

>> 1. Negativni rez (NC)
>> 2. Roll finger ili Gunn Cut (GC)
>> 3. Hibridni rez
>> 4. Regularni rez (RC)

1. Negativni rez

Negativni rez prvi je izbor mnogih profesionalnih vratara širom svijeta. Kod negativnog reza, tijelo i dlan su ušiveni s unutarnje strane rukavice, što znači da su šavovi nevidljivi izvana. To čini površinu koja dodiruje loptu malo manjom, ali u isto vrijeme, pruža negativni rez tijesno i udobnije pristajanje i maksimalan osjećaj prilikom hvatanja lopte.

2. Gunn Cut

Gunn Cut se može također nazvati Roll Finger. Kao što naziv govori, je kod roll fingera pjena omotana oko prstiju, koja pruža veću površinu za bolje ublažavanje kod dodira s loptom. Istodobno, veća površina znači i smanjeni osjećaj na prstima prilikom dodira s loptom.

3. Hibridni kroj

Hibridni rez označen je imenom Power kod naših Varan6 rukavica. Power hibridni rez kombinira roll finger koji nudi veću površinu (omotani prsti) i negativni rez (šavovi iznutra) za tijesno pristajanje i izuzetan osjećaj na lopti. Postoje i drugi hibridni rezovi koji kombiniraju npr. regularni i negativni ili roll finger i regularni.

4. Regularni rez

Regularni rez nudi ugodno i tradicionalno pristajanje rukavica. Suprotno tome, kao kod negativnog reza, tijelo i dlan su ušiveni s vanjske strane rukavice, tako da je cijela površina dlana izložena kontaktu s loptom. Kako je potražnja za regularnim rezom smanjena posljednjih godina, odlučili smo ne proizvoditi Varan6 rukavice s ovim rezom.

Negativni rez

Roll Finger

Hibridni rez

Regularni rez