Slovenija

Slovenska nogometna reprezentacija u grupnoj fazi Europskog prvenstva 2024. godine u Njemačkoj odmjerit će snage s Engleskom, Danskom i Srbijom. Izbornik Kek i bivši trener Rijeke se oslanja na mješavinu talenta i iskusnih igrača u izazovnoj skupini. Na mjestu golmana Kek se oslanja na Jana Oblaka, jednog od najboljih na svojoj poziciji na svijetu, te rezervne golmane Vida Belca i Igora Vekića. Igrači poput Petra Stojanovića i Mihe Blažiča ključni su u obrani, dok Jasmin Kurtić i Sandi Lovrić pružaju kreativnost u veznom redu. Napad predvode Benjamin Šeško i Andraž Šporar koji su već odigrali važne uloge u kvalifikacijama.

Jan Oblak

Iznimni Jan Oblak iu 2024. ostaje ključno ime Atletico Madrida i slovenske reprezentacije. Oblak, koji kao kapetan predvodi slovensku reprezentaciju, predstavlja vrlo veliko ime na nogometnoj karti. Njegovo iskustvo, liderske kvalitete i smirenost bit će neprocjenjivi za Sloveniju koja će se na Europskom prvenstvu natjecati s nekim od najboljih europskih reprezentacija.

OBLAK: Golmanske rukavice

OBLAK: Golmanski dersovi

OBLAK: Kopačke

BUDITE U TOKU - PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Vid Belec, koji trenutačno igra za APOEL, drugi je golman u momčadi na Euru 2024. i donosi dragocjeno međunarodno iskustvo u momčad. Slovenija, koja se priprema za prvi nastup na Europskom prvenstvu nakon 24 godine, računa i na Belčevo iskustvo.

Belec: Golmanske rukavice

Igor Vekić

Igor Vekić, koji trenutačno igra za danski klub Vejle Boldklub, na Europsko prvenstvo 2024. putuje kao treći golman. Vekić je, unatoč maloj minutaži u sezoni 2023./2024., dobio podršku izbornika Matjaža Keka.