Mađarska: Magyar válogatott

Mađarska nogometna reprezentacija uspješno se plasirala na Europsko prvenstvo 2024. u zahtjevnoj skupini A s domaćinom Njemačkom, Škotskom i Švicarskom. Predvođena izbornikom Marcom Rossijem, mađarska momčad s vratarom Dénesom Dibuszom (koji je zamijenio ozlijeđenog Pétra Gulácsija), Milošem Kerkezom, Rolandom Sallaijem i Willijem Orbanom pokazala je impresivne nastupe u kvalifikacijama. Momčad je blistala timskim duhom i dobrim vodstvom igrača poput Dominika Szoboszlaija, koji je odigrao ključnu ulogu u kvalifikacijama. Sve u svemu, Mađarska i njezini navijači s punim povjerenjem očekuju turnir.

Dénes Dibusz

Dénes Dibusz, iskusni golman i kapetan Ferencvárosi TC-a, postao je središnja figura mađarske reprezentacije nakon što je golman Peter Gulacsi pokidao križne ligamente. Uz impresivnu karijeru na klupskoj i međunarodnoj razini, Dibusz se profilirao kao jedan od vodećih golmana u Mađarskoj. Njegova karijera u Ferencvárosi TC-u začinjena je nacionalnim uspjesima u Nemzeti Bajnokság I ligi i uspjesima u Mađarskom kupu. Na europskoj razini Dibusz je već stekao značajno iskustvo i u Europskoj konferencijskoj ligi i u Ligi prvaka.

Dibusz: GOLMANSKE RUKAVICE

Dibusz: GOLMANSKI DRESOVI

Dibusz: Kopačke

BUDITE U TOKU - PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Iskusni golman RB Leipziga Péter Gulácsi imenovan je drugim golmanom u mađarskoj reprezentaciji za EP 2024. zbog dugog oporavka od ozljede. Gulácsi je stekao značajno iskustvo na europskoj razini uz impresivnu karijeru koja je započela u Red Bull Salzburgu, a kasnije ga je odvela u RB Leipzig. Poznat je po svojoj pouzdanosti između vratnica, a svojim nastupima ga je etablirao kao jednog od vodećih golmana u njemačkoj Bundesligi. U sezoni 2023/24 Gulácsi je već igrao važne utakmice za RB Leipzig, uključujući i nastupe u Ligi prvaka gdje je pokazao svoje vještine. Nakon teške ozljede u kojoj je potrgao križne ligamente, Gulácsi se brzo oporavio i zaradio poziv u momčad.

Gulácsi: Golmanske rukavice

Peter Szappanos

Péter Szappanos iskusni je golman mađarske reprezentacije za Euro 2024. Kao golman Paksa dokazao se u mađarskoj ligi, a nedavno je sa svojom momčadi osvojio Magyar Kupu. Poznat po svojoj oštroj prisutnosti i brzim refleksima, Szappanos donosi bogato iskustvo u momčad, koje proizlazi iz njegovih brojnih ligaških i međunarodnih nastupa.