Engleska: Tri lava

Tri lava će se u skupini C na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. sučeliti sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Zahvaljujući odličnim igrama golmana Jordana Pickforda, kapetana Harryja Kanea, Raheema Sterlinga, te Phila Fodena i Jordana Hendersona, četa izbornika Garetha Southgatea izborila je ulaznicu za Europsko prvenstvo. Među favoritima ovog europskog prvenstva ne vidimo samo mi reprezentaciju Engleske, već i brojne kladionice i nogometni analitičari.

Jordan Pickford

Jordan Pickford prvi je izbor za Tri lava, kao i u Premier ligi za Everton FC. Poznat po svojim refleksnim obranama i sposobnosti suradnje u izgradnji igre sa svoje polovice, Pickford je dao veliki doprinos uspjehu Engleske na međunarodnoj razini. Također je odigrao ključnu ulogu na Svjetskom prvenstvu 2018. kada je Engleska stigla do polufinala te je pohvaljena za svoje nastupe na turniru.

Pickford: Golmanske rukavice

Pickford: Golmanski dresovi

Pickford: Kopačke

Budite u toku - prijavite se na naš newsletter!

Aaron Ramsdale

Aaron Ramsdale, trenutno drugi golman engleske nogometne reprezentacije iza Jordana Pickforda, igra u Premier ligi za FC Arsenal. Poznat po izvrsnim refleksima i dobroj igri nogom, Ramsdale se etablirao kao pouzdana podrška na klupskoj i međunarodnoj razini. Otkako se pridružio Arsenalu, impresionirao je konstantno dobrim igrama i smatra se jednim od golmana koji najviše obećavaju u Engleskoj.

Ramsdale: Golmanske rukavice

Dean Henderson

Dean Henderson, trenutno golman Crystal Palacea, istaknuo je svoje ambicije da bude u engleskoj momčadi za EP 2024. Nakon teške sezone u kojoj se borio s ozljedama, Henderson je uzvratio i izabran je za 4. golmana Engleske. Henderson, koji je odigrao svoju jedinu međunarodnu utakmicu 2020., sebe vidi kao vrijedan dodatak momčadi bez obzira na njegovu ulogu.