Vodič o golmanski opremi za kišu

Svi golmani dobro su svjesni problema koji nastaju po lošem kišnom vremenu i mokrim uvjetima na nogometnom terenu. Naizgled jednostavne intervencije u takvim uvjetima postaju puno nepredvidljivije i od golmana zahtijevaju maksimalnu koncentraciju. Naravno su za golmana u ovako nepovoljnim uvjetima, njegova oprema, kao što su specijalne golmanske rukavice, kišna odjeća i kopačke s ispravnim potplatom, presudne važnosti u postizanju željenog rezultata, utakmice bez primljenog gola čak i po mokrim i skliskim uvjetima.

Pokazat ćemo vam koji su proizvodi i dodaci neophodni za golmana u lošem kišnom vremenu.

Golmanske rukavice - za mokre i skliske uvjete

Za mokre uvjete dostupne su golmanske rukavice s posebnim Aqua pjenama koje su opremljene posebnim dodacima koji omogućuju bolje prianjanje čak iu kišnim i skliskim uvjetima.

Odjeća - dodatna zaštita od hladnoće i vlage

Na hladnoći i na višim temperaturama, po kiši i mokrom, prava oprema je neophodna i neizostavna, pogotovo za golmana. Naravno, prava oprema uključuje i odgovarajući tekstil.

Kopačke - zadržite prianjanje čak i na mokrom

Za nas golmane ključan je odabir pravih kopački, posebno prave vrste potplata. Ako izgubite i poskliznete se te padnete na tlo neposredno prije suparničkog udarca, često je teško spriječiti pogodak. Stoga dajte prednost kopačkama s potplatom za meke podloge (SG), posebno na mokrim i blatnim terenima. Aluminijski čepovi na ovim kopačkama osiguravaju optimalno prianjanje čak i na mokrim i mekim površinama i učinkovito sprječavaju rizik od klizanja ili pada.

Uz već spomenutu opremu, također vam savjetujemo da koristite dodatne proizvode koji mogu dodatno poboljšati prianjanje u mokrim uvjetima. Specijalni pojačivači prianjanja i ljepila Aqua Glue mogu napraviti ključnu razliku u utakmici i pokazati se kao pravi "game changers".