Rumunjska: Tricolorii

Pod vodstvom izbornika Edwarda Iordănescua, koji vodi "Tricolorije" od 2022., rumunjska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo 2024. Okosnicu momčadi čine iskusni igrači kao što su Nicolae Stanciu i Ianis Hagi, obojica igraju važnu ulogu u veznom redu. Među ključnim igračima je Radu Dragușin, mladi branič koji je nedavno prešao u Tottenham iz Genoe i impresionirao je u obrani.

Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan, talentirani golman iz Rumunjske, nametnuo se kao neizostavna podrška rumunjskoj reprezentaciji te će na Europsko prvenstvo 2024. otići kao broj 1. Zbog izvrsnih igara u dresu Rapida iz Bukurešte osigurao je transfer u Španjolsku u siječanjskom prijelaznom roku, gdje je postao suigrač Jana Oblaka u Atléticu iz Madrida.

Moldovan: Kopačke

BUDITE U TOKU - PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Florin Niță

Za Europsko prvenstvo 36-godišnji Florin Niță izabran je za drugog golmana Rumunjske zbog dobrih igara u dresu ekpie Gaziantep F.K. u turskoj Superligi.

Niță: Golmaske rukavice

Ştefan Târnovanu

Ștefan Târnovanu, koji trenutačno igra za FCSB u rumunjskoj SuperLiga, nominiran je za 3. golmana Rumunjske. Târnovanu je debitirao za rumunjsku reprezentaciju u studenom 2022. i do sada je upisao jedan službeni nastup.