Poljska: Bialo-czerwoni

Poljska nogometna reprezentacija, poznata i kao bijelo-crveni, priprema se za tešku grupnu fazu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Pod vodstvom novog trenera Fernanda Santosa, momčad želi zaboraviti nedavne loše igre. U trenutnoj momčadi veliki je fokus na Robertu Lewandowskom kao kapetanu i ključnom igraču. Poljska na golu ima iskusnog i pouzdanog Wojciecha Szczęsnyja. Obrana je ojačana igračima poput Jana Bednareka i Jakuba Kiwiora, dok Piotr Zieliński i Sebastian Szymański pružaju kreativnost i stabilnost u veznom redu.

Wojciech Szczęsny

Wojciech Szczęsny, neprikosnoveni broj 1 na golu poljske reprezentacije, također je središnja figura za Juventus iz Torina u Serie A. Rođen 18. travnja 1990. u Varšavi, Szczęsny na teren donosi impresivnu kombinaciju iskustva i talenta, čineći jedan je od ključnih igrača i za klub i za reprezentaciju.

Szczęsny: Golmaske rukavice

Szczęsny: Golmanski dresovi

Szczęsny: Kopačke

BUDITE U TOKU - PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Marcin Bułka, trenutni broj 2 poljske reprezentacije za Euro 2024., očito se nedavno stavio u središte pozornosti, posebno svojim nastupima u francuskom prvoligašu OGC Nice. Nakon 9 uzastopnih utakmica bez primljenog gola u francuskoj ligi, nastavio je ovu impresivnu formu i na svom debiju za reprezentaciju. Bułka je u prijateljskoj utakmici protiv Latvije pokazao da može impresionirati i na reprezentativnoj razini.

Bułka: Golmanske rukavice

Łukasz Skorupski

Łukasz Skorupski, koji je nominiran za trećeg golmana poljske reprezentacije trenutno je član Bologne FC u Serie A.